Compania KFC se va alatura organizatiilor care sustin reforma sistemului de invatamant romanesc, printr-un parteneriat incheiat cu reprezentantii Centrului de Evaluare si Analize Educationale (CEAE).
Cu ajutorul finantarii oferite de companie, CEAE va putea sa isi continue cursurile pentru “profesorii altfel”, o comunitate creata in scopul schimbarii metodelor de predare in clasa. Cu sprijinul KFC, comunitatea de “profesori altfel” care, pana in acest moment numara peste 1.700 de profesori, se va mari cu 150 de cadre didactice ce urmeaza sa inceapa cursurile de formare organizate de CEAE. Astfel, in primul semestru al anului scolar 2017 – 2018, alti 7 500 de elevi vor fi beneficiarii noii metode de invatare a stiintelor la clasa.
“Profesorii altfel” sunt cei care incurajeaza curiozitatea naturala a copiilor fata de lumea inconjuratoare, stimulandu-le prin tot ceea ce fac dorinta de a descoperi, de a intelege, de a gandi si capacitatea de a pune sub semnul intrebarii ceea ce vad in jurul lor.
“Suntem bucurosi sa sustinem aceasta cauza. Sprijinim educatia si iniţiativele de acest gen care duc Romania mai departe. De aceea, suntem incantati sa sustinem demersul partenerilor nostri de a ajunge la cat mai multi profesori astfel incat elevii sa beneficieze de noua metoda de predare, sa revigoram interesul pentru stiinte si capacitatea elevilor de a intelege conceptele, nu de a le memora si, astfel, sa le crestem increderea si stima de sine. Cu siguranta aceasta metoda va avea un impact pozitiv asupra elevilor si sunt convins ca ii va atrage catre aprofundare si, desigur, evolutie” a declarat Mark Hilton, Franchise Business Consultant.
Tot mai multe companii romanesti, printre care BRD, Romgaz si BASF, au aderat la mesajul schimbarii metodelor de predare in clasa. Nevoia de schimbare vine ca urmare a crizei fortei de munca cu care tot mai multe companii se confrunta in ultima perioada. CEAE este singura organizatie care a publicat un raport privind analfabetismul functional, fenomen care genereaza grave dezechilibre pe piata muncii. Reprezentantii CEAE ofera, in acelasi timp, o solutie viabila pe termen lung: schimbarea metodelor de predare in scolile romanesti. Mesajul CEAE este sustinut de companiile finantatoare, cu ajutorul carora organizatia reuseste sa faca progrese vizibile in schimbarea sistemului educational romanesc.
”Modernizarea metodelor de predare la clasa a stiintelor naturii este modul prin care noi, echipa CEAE, ne implicam in mod activ in vederea scaderii analfabetismului stiintific in randul elevilor din Romania. In acest moment, 38,6% din elevii de 15 ani sunt analfabeti stiintific, ceea ce inseamna ca nu inteleg si nu pot explica stiintific fenomenele din jurul lor. Fara o interventie strategica in acest sens, Romania risca sa genereze o criza a angajatilor capabili sa raspunda nevoilor economice, pe care nu o va mai putea gestiona. Pentru ca odata ajunsi acolo, nu vom mai putea avea o economie care sa tina pasul cu progresul tehnologic din simplul motiv ca vor exista tot mai putini oameni care sa poata gestiona aceste procese tehnologice”, a declarat Cristian Hatu, Presedintele CEAE. (A.D.).